EPFO Previous Year Question Part-2_00.1
UPSC Exam   »   EPFO Previous Year Question Part-2

EPFO Previous Year Question Part-2

 

It is the second part of our 20-days study plan where we will discuss 12 previous years questions every day. Make sure you have a firm grip on these questions so that you can understand the pattern of questions that are being asked in the UPSC EPFO EO exam.

 

Q13. Which one of the following is the appropriate question tag in the sentence, “Anyone can make mistakes, ______________”?

(a) isn’t it?

(b) shall they?

(c) can’t they?

(d) is it?

 

Q14. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank space in the sentence, “He is fond of art and seems ____________ (suited) to be an artist?

(a) fit out

(b) bring out

(c) cut out

(d) suit out

 

Q15. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank space in the sentence, “We were happy in the beginning, but now all the troubles have _____ (appeared)”?

(a) cropped up

(b) come about

(c) come out

(d) rushed in

 

Q16. Which one the following phrasal verbs may be used in the blank space in the sentence, “No one knows how it all____ (happened)”?

(a) came across

(b) came about

(c) came into

(d) came forward

 

Q17. Which one of the following phrasal verbs may be used in the blank space in the sentence, “I have to _____ (finish) this work before I leave tomorrow morning??

(a) clear up

(b) clean up

(c) finish up

(d) do away with

 

Q18. Which one of the following prepositions may be used in the blank space in the sentence, “He lived a hand _________________ mouth existence, surviving on just a few rupees a week”?

(a) in

(b) to

(c) for

(d) inside

 

Q19. Which one of the following can be used as a substitute for the words written in capital letters in the sentence, “There is no meaning to CRY OVER THE SPILT MILK since the matter is over”?

(a) No use of worrying about

(b) No use of spilling now

(c) No use of celebration

(d) No use of asking for

 

Q20. Which one of the following can be used as a substitute for the words written in capital letters in the sentence, “Serving the sufferers is true YEOMAN’S SERVICE”?

(a) A risky job

(b) An amusing job

(c) An excellent work

(d) An unwanted job

 

Q21. Who is the author of the work, The Evolution of Provincial Finance in British India : A Study in the Provincial Decentralization of Imperial Finance?

(a) Dadabhai Naoroji

(b) Dr. B. R. Ambedkar

(c) M. N. Roy

(d) Jawaharlal Nehru

Q22. In the context of international affairs, which one of the following is correct about Lord Curzon?

(a) He advocated a pacifist policy.

(b) He wanted to establish a British sphere of influence over the Persian Gulf and Seistan.

(c) He wanted England and Russia to become friends against China.

(d) He wanted to lead a flag-waving mission to the USA.

 

  1. Which one of the following is correct about Assam in British India?

(a) It was a part of the North-East Frontier Agency

(b) It was made a province in 1865.

(c) It was separated from Bengal in 1874, and along with Sylhet made into a Chief Commissioner’s province.

(d) It was a Princely State ruled by Ahom kings.

 

Q24. What were the peasant associations up in Kerala in the 1930s called?

(a) Kisan Sabha

(b) Kirti Kisan

(c) Karshaka Sangam

(d) Kisan Morcha

 

 

Solutions

1. C 2. C 3. A 4. B 5. A 6. B
7. A 8. C 9. B 10. B 11. B 12. C

 

Sharing is caring!

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?