AP హైకోర్ట్ అసిస్టెంట్ స్టడీ మెటీరియల్ Word Formation | AP High Court Assistant English Study Material | Word Formation |_00.1
Telugu govt jobs   »   Study Material   »   English Study Material- word formation

AP హైకోర్ట్ అసిస్టెంట్ స్టడీ మెటీరియల్ Word Formation | AP High Court Assistant English Study Material | Word Formation

AP High Court Assistant పరీక్షలో ఇంగ్లీష్ విభాగం ఉన్నది. ఈ విభాగంలో reading comprehension, sentence formation, synonyms & antonyms, grammatical errors మొదలైన వాటి ఆధారంగా ప్రశ్నలు ఉంటాయి. అన్ని పోటీ పరీక్షల మాదిరిగానే AP హైకోర్ట్ పరీక్ష నందు Synonyms చాల ముఖ్యమైన అంశము. కావున ఇక్కడ ఇంగ్లీష్ విభాగంలో అతి ముఖ్యమైన అంశాలకు సంబంధించిన సమాచారం ఈ వ్యాసంలో మీకు అందిస్తున్నాము.Word Formation అంశానికి సంబంధించి AP High Court Assistant English Study Material రూపంలో మీకు పూర్తి సమాచారం అందిస్తున్నాము.

 

AP High Court Assistant English Study Material-Word Formation :

Word Formation is a topic which an Examiner tests your Vocabulary skills, Spellings. In this chapter we see how to answer the question in different models.

 

Model 1 : Directions- In each of the following questions, choose one word which can be formed from the letters of the given word.

1 EBULLIENT

a) Tent

b) Bully

c) Bullet

d)Tenth

 

2 DETRIMENTAL

a) Teeth

b)Train

c)Lotion

d)Death

 

3. BAREFACED

a) Race

b)Barred

c)Reduce

d)Fact

 

4. RHINOCEROS

a) Horn

b)History

c)Sure

d)Renal

 

5. GRANDEUR

a)Race

b)Ground

c)Crane

d)Grand

 

6. LEGITIMATE

a) Time

b)Table

c)Last

d)Line

 

7.VALEDICTION

a) Vision

b)Addiction

c)Dictation

d)Action

 

8.ENDANGERED

a)Race

b) Anger

c)Desire

d)Sage

 

9. RECURRENT

a) Care

b)Rest

c)Cure

d)Tent

 

10. MODERATE

a) Modern

b)Decorate

c)Rotate

d)Tare

 

Also Read : AP High Court Assistant and Examiner online Application

 

AP High Court Assistant English Study Material-Word Formation : Answers

 

1 ) c

2) b

3) a

4) a

5) d

6) a

7) d

8) b

9) c

10) d

by checking the answers You might know how the words are formed from the existing word. If you didn’t understand properly no worries we are here to help you.

There are some rules to follow while framing the new word from the existing word. lets read about them

Firstly find out the word which has given to you and read the word in spelling. Check there are no Foreign letters i.e letters other than given in the Question word. There should be no repetition of Letters. Unless present in the Question Word.

Then check the options in which the exact same Letters are present but in a different word form i.e

by checking example you will get more clarity

1. EMBULLIENT the  letters are E M B U L L I E N T and in options check for the same letters by checking the options you will find answer

now, lets check answers

Tent ,Bully, Bullet, Tenth

from the  above words in 1st word Tent there is no second T in the original spelling so it is not the answer

by checking 2nd word Bully  there is no Y in the original spelling

by checking the 3rd word  Bullet all the letters B U L L E T are present in the original word Ebullient so it is the answer

by reading the example can you find how to answer the question.

 

 

మీరు AP High Court Assistant పరీక్ష కొరకు సిద్దమవుతున్నారా??

అయితే ఇప్పుడే Enroll అవ్వండి 

 

Check Now : AP High Court Assistant Syllabus 

 

Also Download:

August Monthly CA PDF  August ToP 100 CA Q&A
July Monthly CA | జూలై కరెంట్ అఫైర్స్   july TOP 100 CA Q&A | జూలై టాప్ 100 CA Q&A
జూన్ నెలవారీ కరెంట్ అఫైర్స్ PDF తెలుగులో జూన్ top 100 కరెంట్ అఫైర్స్ PDF
ఆంధ్రప్రదేశ్ స్టేట్ GK PDF తెలంగాణ స్టేట్ GK PDF
తెలుగులో బ్యాంకింగ్ అవేర్నెస్ pdf  తెలుగులోకంప్యూటర్ అవేర్నెస్ pdf 
 ఇప్పుడే లైవ్ క్లాసులలో join అవ్వండి

Sharing is caring!

సెప్టెంబర్ 2021 | నెలవారీ కరెంట్ అఫైర్స్

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?