Odia govt jobs   »   Daily Current Affairs 2023   »   Daily Current Affairs Quiz in Odia

Daily Current Affairs Quiz in Odia (ଦୈନିକ ସମାଚାର କୁଇଜ୍) | 04 July 2023

Daily Current Affairs Quiz For all the aspirants targeting any of the government jobs, Current Affairs will help them in preparing efficiently as it is a vital section of all the exams. Below are the top 10 Quiz Current Affairs updates with national & international news.

Download ADDA247 Odia APP – Appear Latest Exam Test Series & Live Classes

Q1. କେଉଁ ଦିନ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମବାୟ ଦିବସ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଭାବରେ ପାଳନ କରାଯାଏ?
(a) ଜୁଲାଇର ପ୍ରଥମ ରବିବାର
(b) ଜୁଲାଇର ପ୍ରଥମ ଶନିବାର
(c) ଜୁଲାଇ ପ୍ରଥମ ସୋମବାର
(d) ଜୁଲାଇର ପ୍ରଥମ ଶୁକ୍ରବାର

Q2. 2023 ରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମବାୟ ଦିବସ ପାଇଁ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଥିମ୍ କ’ଣ?
(a) ସ୍ଥାୟୀ ବିକାଶ ପାଇଁ ସମବାୟ ସମିତି
(b) ସମବାୟ ସମିତିର ଗ୍ଲୋବାଲ୍ ପ୍ରଭାବ
(c) ସମବାୟ ଉଦ୍ୟୋଗଗୁଡିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା
(d) ଉପରୋକ୍ତ କୋଣସିଟି ନୁହେଁ

Q3. ପେନ୍ ପିଣ୍ଟର୍ ପୁରସ୍କାର 2023 ସହିତ କାହାକୁ ପୁରସ୍କୃତ କରାଯାଇଛି?
(a) ଲେମ୍ନ୍ ସିସେ
(b) ହନିଫ୍ କୁରେଶି
(c) ସଲମାନ୍ ରୁଶଡି
(d) ମାଇକେଲ୍ ରୋଜେନ

Q4. ନିକଟରେ କୋଇଲା ଇଣ୍ଡିଆ ଲିମିଟେଡ୍ (ସିଏଲ୍) ର ଚେୟାରମ୍ୟାନ୍-କମ-ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଭାବରେ କିଏ ନିଯୁକ୍ତ ହୋଇଛନ୍ତି?
(a) କୋମଲ ତିୱାରୀ
(b) ରବି କୁମାର ଶର୍ମା
(c) P M ପ୍ରସାଦ
(d) ବିପିନ ସିଂ

Q5. ସରକାର ନୂତନ ଭାବେ ନିଯୁକ୍ତ ଜାତୀୟ ସାଇବର ସିକ୍ୟୁରିଟି ସଂଯୋଜକ (NCSC) ଭାବେ Lt Lt ________ କୁ ନାମିତ କରିଛନ୍ତି |
(a) ରବିନ୍ଦ୍ର ଅଗ୍ରୱାଲ
(b) ଭି.ପି ସିଂ
(c) ଧମେନ୍ଦ୍ର ସିଂ
(d) MU ନାୟାର

Q6. ଭାରତର କେଉଁ ରାଜ୍ୟ ‘ଜଗନ୍ନା ଆମ୍ମା ଭୋଡି’ ଯୋଜନା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିଥିଲେ?
(a) କର୍ଣ୍ଣାଟକ
(b) ତେଲେଙ୍ଗାନା
(c) ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ
(d) କେରଳ

Q7. କେଉଁ ଦେଶ ଦୋକାନ ବଜାରରେ ପ୍ଲାଷ୍ଟିକ ଉତ୍ପାଦନ ବ୍ୟାଗ ଉପରେ ପ୍ରତିବନ୍ଧକ ଲଗାଇଛି?
(a) କାନାଡା
(b) ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ
(c) ଯୁକ୍ତରାଜ୍ୟ
(d) ନ୍ୟୁଜିଲ୍ୟାଣ୍ଡ

Q8. ପଏଣ୍ଟ ଅଫ୍ ଲାଇଟ୍ ପୁରସ୍କାର କିଏ ପାଇଛି?
(a) ରାହୁଲ ଆରୋରା
(b) ସଞ୍ଜୀବ କୁମାର
(c) ରଜନୀର୍ ସିଂ ଧତ୍ତ
(d) ସୌରଭ ଶର୍ମା

Q9. “ଟ୍ରଫି ଟୁର୍” ସହିତ ଦୁରାନ୍ କପ୍ ର କେଉଁ ସଂସ୍କରଣ ପାଳନ କରାଯାଉଛି?
(a) 134 ତମ ସଂସ୍କରଣ
(b) 133 ତମ ସଂସ୍କରଣ
(c) 132 ତମ ସଂସ୍କରଣ
(d) 131 ତମ ସଂସ୍କରଣ

Q10. କେଉଁ କ୍ରିକେଟ୍ ଲିଗରେ ଶ୍ରେୟଙ୍କା ପାଟିଲ ପ୍ରଥମ ଭାରତୀୟ କ୍ରିକେଟର ଭାବରେ ସ୍ୱାକ୍ଷର କରିଛନ୍ତି?
(a) ମହିଳା ସୁପର ସ୍ମାସ୍
(b) ମହିଳା T20 ଆହ୍ୱାନ
(c) କିଆ ସୁପର ଲିଗ୍
(d) ମହିଳା କାରିବିଆନ୍ ପ୍ରିମିୟର ଲିଗ୍ (WCPL)

Solutions

S1. Ans.(b)
Sol. ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମବାୟ ଦିବସ 2023 ଜୁଲାଇ 1 ରେ ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ଜୁଲାଇ ପ୍ରଥମ ଶନିବାରରେ ପାଳନ କରାଯାଏ |

S2. Ans.(a)
Sol. ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସମବାୟ ଦିବସ 2023 ପାଇଁ ନିର୍ମିତ ଥିମ୍ ହେଉଛି “ସ୍ଥାୟୀ ବିକାଶ ପାଇଁ ସମବାୟ ସମିତି |”

S3. Ans.(d)
Sol. ଜଣାଶୁଣା ଶିଶୁ ଲେଖକ ତଥା ପ୍ରଦର୍ଶନ କବି ମାଇକେଲ ରୋଜେନ, 77 ବର୍ଷ, ସମ୍ମାନିତ ପେନ୍ ପିଣ୍ଟର୍ ପୁରସ୍କାର 2023 ରେ ସମ୍ମାନିତ ହୋଇଛନ୍ତି |

S4. Ans.(c)
Sol. ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ୍ କୋଇଲଫିଲ୍ଡସ୍ ଲିମିଟେଡ୍ (ସିସିଏଲ୍) ର ଚେୟାରମ୍ୟାନ୍-କମ-ମ୍ୟାନେଜିଙ୍ଗ୍ ଡାଇରେକ୍ଟର ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ପି ଏମ୍ ପ୍ରସାଦଙ୍କୁ କୋଇଲା ଇଣ୍ଡିଆ ଲିମିଟେଡ୍ (ସିଏଲ୍) ର ଚେୟାରମ୍ୟାନ୍-କମ-ମ୍ୟାନେଜିଂ ଡାଇରେକ୍ଟର ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ ‘ଏ’ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ୍ ପବ୍ଲିକ୍ ସେକ୍ଟର ଏଣ୍ଟରପ୍ରାଇଜ୍ ଭାବରେ ନିଯୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି। (CPSE)

S5. Ans.(d)
Sol. ସରକାର ନୂତନ ଭାବେ ନିଯୁକ୍ତ ଜାତୀୟ ସାଇବର ସିକ୍ୟୁରିଟି ସଂଯୋଜକ (NCSC) ଭାବେ ଲେଫ୍ଟ ଜେନେରାଲ ୟୁ ୟୁ ନାୟାର ନାମ ଦେଇଛନ୍ତି।

S6.Ans.(c)
Sol. ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ Y S ଜଗନ୍ ମୋହନ ରେଡ୍ଡୀ ‘ଜଗନ୍ନା ଆମ୍ମା ଭୋଡି’ ଯୋଜନା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ।

S7. Ans.(d)
Sol. ଦୋକାନ ବଜାରରେ ଏକକ ବ୍ୟବହାର ଉତ୍ପାଦ ବ୍ୟାଗ ଉପରେ ନିଷେଧାଦେଶ ଲଗାଇ ନ୍ୟୁଜିଲ୍ୟାଣ୍ଡ ବିଶ୍ୱର ପ୍ରଥମ ଦେଶ ଭାବରେ ପରିଗଣିତ ହୋଇଛି। ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଭାବରେ ଜୁଲାଇ 1 ରେ ଲାଗୁ ହେଲା।

S8. Ans.(c)
Sol. 10 ଡାଉନିଂ ଷ୍ଟ୍ରିଟରେ ବ୍ରିଟେନ-ଇଣ୍ଡିଆ ସପ୍ତାହ ରିସେପ୍ସନରେ ରଜନୀର୍ ସିଂ ଧତ୍ତଙ୍କୁ ପଏଣ୍ଟ ଅଫ୍ ଲାଇଟ୍ ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା।

S9. Ans.(c)
Sol. ଭାରତର ସର୍ବ ପୁରାତନ ଫୁଟବଲ ଟୁର୍ନାମେଣ୍ଟ, ଦୁରାନ୍ କପ୍ ର 132 ତମ ସଂସ୍କରଣର “ଟ୍ରଫି ଟୁର୍” 30 ଜୁନ୍ 2023 ରେ ଦିଲ୍ଲୀ କ୍ୟାଣ୍ଟର ମାନେକ୍ସା କେନ୍ଦ୍ରରେ ଆୟୋଜିତ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଫ୍ଲାଗ୍ କରାଯାଇଥିଲା |

S10. Ans.(d)
Sol. ଯୁବ ସ୍ପିନର ବୋଲର ଶ୍ରେୟଙ୍କା ପାଟିଲ ପ୍ରଥମ ଭାରତୀୟ କ୍ରିକେଟର ହୋଇ ମହିଳା କାରିବିଆନ୍ ପ୍ରିମିୟର ଲିଗ୍ (ଡବ୍ଲୁସିପିଏଲ୍) ପାଇଁ ସ୍ୱାକ୍ଷର କରିଛନ୍ତି।

Daily Current Affairs 2023 Daily Current Affairs Quiz 2023
Weekly Current Affairs 2023 Monthly Current Affairs 2023

FAQs

Why are Current Affairs Important?

Daily current affairs help to determine your well-being concerning your country, state, and city. It helps to influence the legislators in meaningful and thoughtful ways.

prime_image
About the Author

I am an SEO Executive with over 4 years of experience in Marketing and now Edtech Agency. I am specializes in optimizing websites to improve search engine rankings and increase organic traffic. I am up to date with the latest SEO trends to deliver results-driven strategies. In my free time, I enjoys exploring new technologies and reading about the latest digital marketing techniques.

QR Code
Scan Me