EPFO Previous Year Question Part-9_00.1
UPSC Exam   »   EPFO Previous Year Question Part-9

EPFO Previous Year Question Part-9

 

It is the ninth part of our 20-days study plan where we will discuss 12 previous years questions every day. Make sure you have a firm grip on these questions so that you can understand the pattern of questions that are being asked in the UPSC EPFO EO exam.

Q97. Bio-remediation is a technology which is being extensively utilized in controlling

(a) global warming

(b) melting of glaciers

(c) ozone depletion

(d) heavy metal pollution

 

Q95. Beauty of some historical monuments is greatly affected by the growth of certain living organisms. These living organisms belong to which one of the following groups?

(a) Amphibious plants

(b) Lichens

(c) Bacteria

(d) Viruses

 

Q99. Which one of the following has the characteristics of both an animal as well as a plant?

(a) Fern

(b) Moss

(c) Earthworm

(d) Euglena

 

Q100. In order to save the stored food grams from insects, farmers usually mix with them

(a) Neem leaves

(b) Mango leaves

(c) Nepal leaves

(d) Orange leaves

 

Q101. CD-ROM is a

(a) secondary memory

(b) magnetic memory

(c) memory register

(d) semiconductor memory

 

Q102. WAP stands for

(a) Wireless Addition Protocol

(h) Wireless Automation Protocol

(c) Wireless Adoption Protocol

(d) Wireless Application Protocol

 

Q103. Bluetooth techno1ogy allows

(a) sending of files within the range of 10 km

(b) sending an e-mail

(c) wireless connection between venous devices/ equipment’s over short distances

(d) downloading of movies from Internet

 

Q104. Which one among the following s not a basic function of a computer?

(a) Accept and process data

(b) Store data

(c) Scan text

(d) Accept input

 

Q105. Which one of the following is hardware?

(a) Power point

(b) Control unit

(c) Printer driver

(d) Operating system

 

Q106. Two vehicles which are 100 km apart are running towards each other in a straight line. In how much time will they meet each other provided they follow a uniform speed of 45 km per hour and 80 km per hour respectively?

(a) 60 minutes

(b) 55 minutes

(c) 48 minutes

(d) 45 minutes

 

Q107. The price of an article is increased by 20%, Further, there is a tax of 5% on the increment. If the article costs Rs. 1,331 to the customer, then what was the price of the article before the increase in price?

(a) Rs. 1,000

(b) Rs. 1,064

(c) Rs. 1,100

(d) Rs. 1,200

 

Q108. A cricket bat is purchased at 20% discount. If the selling price of the bat is Rs. 1,000, what was the original price of the bat?

(a) Rs. 1,100

(b) Rs. 1,200

(c) Rs. 1,225

(d) Rs. 1,250

 

Solutions

97. D 98. B 99. D 100. A 101. A 102. D
103. C 104. C 105. B 106. C 107. C 108. D

 

Sharing is caring!

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
Was this page helpful?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?