EPFO Previous Year Question Part-10_00.1
UPSC Exam   »   EPFO Previous Year Question Part-10

EPFO Previous Year Question Part-10

 

It is the tenth part of our 20-days study plan where we will discuss 12 previous years questions every day. Make sure you have a firm grip on these questions so that you can understand the pattern of questions that are being asked in the UPSC EPFO EO exam.

 

Q109. Which one of the following diagrams is
most appropriate to the statement, “Tea producing places are either in Assam or in
Bengal”?
(a)
(b)
(c)
(d)

Q110. Suppose, the remainder obtained while
dividing x by 61 is 2. What is the remainder
obtained while dividing x7 by 61?
(a) 2
(b) 4
(c) 5
(d) 6

Q111. What is the maximal number of spherical
balls of radius 1 cm each that can be placed
inside a cubical box of height 10 cm?
(a) 25
(b) 125
(c) 250
(d) 1000

Q112. In a city, 80% population eat rice and 90%
of the rice eaters are non-vegetarians. Then what
percent of the population are vegetarian rice
eaters?
(a) 7.2
(b) 8
(c) 9
(d) 10

Q113. Two vehicles A and B travel with uniform
speed 30 km per hour and 60 km per hour
respectively in the same direction, They start at
the same time and from the same place for a
distance of 120 km. The faster vehicle B reaches
the destination and travels back with the same
speed. Assume that the loss of time to change
the direction is negligible. If x is the distance
travelled by the slower vehicle A before the two
vehicles cross each other, then x is
(a) 70 km
(b) 75 km
(c) 80 km
(d) 90 km

Q114. The price of a bottle of cold drink is Rs. 10.
One bottle of cold drink can also be bought by
returning 10 empty bottles. A person has Rs.
1,000 and 19 empty bottles. Assuming that the
person can consume any number of bottles he
buys, what will be the number of empty bottles
he possesses at the end if he buys maximum
number of bottles of cold drink and consumes
all?
(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3

Q115. If the radius of the new spherical
container is double the radius of the old
spherical container, then the ratio of the volume
of the new container and the volume of the old
container is
(a) 2 : 1
(b) 4 : 1

(c) 8 : 1
(d) 2𝜋 : 1

Q116. A container is filled with 300 litres of
hydrogen gas. The first day it loses 100 litres of
hydrogen gas and everyday it loses on-third of
the volume it lost in the previous day. Then the
container
(a) loses entire hydrogen gas in 3 days
(b) loses entire hydrogen gas in 10 days
(c) loses 150 litres of hydrogen gas in 10 days
(d) possesses at least 150 litres of hydrogen gas
on 100th day

Q117. The area of the smallest circle which
contains a square of area 4 cm² inside is
(a) 𝜋 cm²
(b) 2𝜋 cm²
(c) 3𝜋 cm²
(d) 4𝜋 cm²

Q118. Consider the following figure:

Which one of the following is the image of the
object in the mirror?
(a)
(b)
(c)
(d)

Q119. Three persons A, B and C run a business
together and their shares are 17%, 37% and 46%
respectively, Any profit they earn is distributed
according to proportion of their shares. If the
difference of the profits of B and A on a given
date is Rs. 1,000, what is the profit of C on that
day?
(a) Rs. 2,300
(b) Rs. 2,350
(c) Rs. 2,450
(d) Rs. 4,600

Q120. The circumference of a circle is 2𝜋 cm.
Then the area of a square inscribed in the circle
is
(a) 𝜋cm²
(b) 1 cm²
(c) 2𝜋 cm²
(d) 2 cm

 

109. D 110. D 111. B 112. B 113. C 114. C
115. C 116. D 117. B 118. A 119. A 120. D

 

Q.109, Q. 118 can be accessed from here.

Sharing is caring!

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
Was this page helpful?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?