Home   »   English (Spell Check) Questions For DSSSB...

English (Spell Check) Questions For DSSSB 2018 Exam: 21st August 2018 (Solutions)

English (Spell Check) Questions For DSSSB 2018 Exam: 21st August 2018 (Solutions)_30.1
Directions (1-10): In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Find the incorrectly spelt word.
Q1.
(a) Moratorium
(b) Temperize
(c) Agrarian
(d) Genre
S1. Ans.(b)
Sol. Temporize is the correct spelling.
Q2.
(a) Fugucious
(b) Milieu
(c) Psyche
(d) Fettle
S2. Ans.(a)
Sol. Fugacious is the correct spelling.
Q3.
(a) Feral
(b) Quaint
(c) Lithe
(d) Serendipty
S3. Ans.(d)
Sol. Serendipity is the correct spelling.
Q4.
(a) Cadge
(b) Strated
(c) Craven
(d) Staid
S4. Ans.(b)
Sol. Striated is the correct spelling.
Q5.
(a) Dissamble
(b) Sycophant
(c) Inveigh
(d) Reprobate
S5. Ans.(a)
Sol. Dissemble is the correct spelling.
Q6.
(a) Ineptitude
(b) Trudge
(c) Frentic
(d) Forfeit
S6. Ans.(c)
Sol. Correct Spelling is Frenetic.
Q7.
(a) Ocluded
(b) Derision
(c) Wean
(d) Gnaw
S7. Ans.(a)
Sol. Correct Spelling is Occluded.
Q8.
(a) Stolid
(b) Pyre
(c) Streak
(d) Dirg
S8. Ans.(d)
Sol. Correct Spelling is Dirge.
Q9.
(a) Lumber
(b) Interrim
(c) Lien
(d) Aver
S9. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Interim.
Q10.
(a) Nacsent
(b) Coeval
(c) Snub
(d) Veneer
S10. Ans.(a)
Sol. Correct Spelling is Nascent.