English Questions For DSSSB 2018 Exam: 16th August 2018 (Solutions)_00.1
Latest Teaching jobs   »   English Questions For DSSSB 2018 Exam:...

English Questions For DSSSB 2018 Exam: 16th August 2018 (Solutions)

English Questions For DSSSB 2018 Exam: 16th August 2018 (Solutions)_40.1


Q1. In the following question, out of the four alternatives, choose the word which best expresses the meaning of the given word and click the button corresponding to it.
IMPECCABLE
(a) INOFFENSIVE
(b) HARMLESS
(c) IMPORTANT
(d) FAULTLESS
S1. Ans.(d)
Sol. impeccable: in accordance with the highest standards; faultless.

Q2. In the following question, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it.
DISAVOWAL
(a) REBUTTAL
(b) REPEAL
(c) APPROVAL
(d) APPEAL
S2. Ans.(c)
Sol. DISAVOWAL-the denial of any responsibility or support for something; repudiation.
Q3. Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word and click the button corresponding to it.
(a) Heirrarchy
(b) Hierrarchy
(c) Hierarchy
(d) Heirarchy
S3. Ans.(c)
Sol. Hierarchy-a system in which members of an organization or society are ranked according to relative status or authority.
Directions (4-6): The sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative and click the button corresponding to it.
Q4. By a single mean act, he _____ out all his good deeds.
(a) wiped
(b) whipped
(c) worked
(d) whisked
S4. Ans.(a)
Sol. (Phrasal Verb) wipe out: To destroy or be destroyed completely.
Q5. I was conscious _____ a break in my voice.
(a) to
(b) of
(c) over
(d) for
S5. Ans.(b)
Sol. Preposition ‘of’ will be used with ‘conscious’.
Q6. The young woman broke _____ on hearing the news of her husband’s death.
(a) up
(b) down
(c) off
(d) in
S6. Ans.(b)
Sol. break down: To suffer an emotional or mental collapse. to become very emotional
Directions (7-9): In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and click the button corresponding to it.
Q7. All moonshine
(a) Glowing
(b) Far from reality
(c) Celestial
(d) About the moon
S7. Ans.(b)
Sol. All moonshine: total lies, not real
Q8. At a snail’s pace
(a) Quietly
(b) Quickly
(c) Continuously
(d) Slowly
S8. Ans.(d)
Sol. at a snail’s pace: Very slowly (as a snail is known to move very slowly).

Q9. Call on
(a) Telephone
(b) Seek help
(c) Pay a visit
(d) Order
S9. Ans.(c)
Sol. call on: pay a visit to (someone).
Directions (10): Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences and click the button corresponding to it.
Q10. A drug or other substance that produces sleep
(a) Soporific
(b) Depressant
(c) Narcotic
(d) Antiseptic
S10. Ans.(a)
Sol. soporific: tending to induce drowsiness or sleep.
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?