Latest Teaching jobs   »   English Quiz For KVS/NVS 2016 Exam

English Quiz For KVS/NVS 2016 Exam

English Quiz For KVS/NVS 2016 Exam_30.1

Directions (1-10): In the following questions a word is given followed by four alternatives. Select the alternative that conveys the same meaning as the word given.

Q1.  ABYSMALLY
(a) Platonism
(b) shoal
(c) profound
(d) shallow
Sol. ABYSMALLY -> extremely poor or bad

Q2. INTERMITTENT
(a) continual
(b) continuous
(c) incessant
(d) constant
Sol. INTERMITTENT -> starting, stopping, and starting again : not constant or steady

Q3. MASSACRE
(a) Extent
(b) butchery
(c) Trustee
(d) Sinecure
Sol.  MASSACRE ->  the violent killing of many people
Q4. ANXIETY
(a) heckle
(b) lose
(c) agitation
(d) unconcern
Sol.  ANXIETY -> fear or nervousness about what might happen

Q5. RHETORIC
(a) conciseness
(b) inarticulateness
(c) quiet
(d) fustian
Sol. RHETORIC  -> language that is intended to influence people and that may not be honest or reasonable
Q6. ECCLESIASTICAL
(a) churchly
(b) nonchurch
(c) Maxim
(d) Brewery
Sol. ECCLESIASTICAL -> of or relating to the Christian church or clergy
Q7. INNOCUOUS
(a) Harmless
(b) Harmful
(c) Useful
(d) Abominable    
Sol. INNOCUOUS -> not harmful or offensive.

Q8. ZENITH
(a) gibbous
(b) apex
(c) bottom
(d) nadir
Sol. ZENITH -> the strongest or most successful period of time
Q9.  FABLED
(a) mythical
(b) existent
(c) authentic
(d) factual
Sol. FABLED -> told about in old stories
Q10. FIASCO
(a) winner
(b) success
(c) blockbuster
(d) catastrophe
Sol. FIASCO -> something that has failed